Дан дечјег стваралаштва, 2021.

Дани дечјег стваралаштва, одржани су у Библиотеци „Митар Пешикан“. Активности су трајале од 20. до 23. децембра 2021. године, и организовани су уз сарадњу са Удружењем „Корени“. Манифестацију је за три дана посетило преко седамдесеторо деце, а на конкурс „Твоја реч у слици“, пријавило се осамдесет и троје малишана. Након креативне радионице и квиза знања, на централном догађају, уприличеном 23. децембра, деци је друштво правио песник Тоде Николетић. У музичком делу програма наступили су Ива Драшковић (виолина) и Лазар Ђуровић (хармоника), а стихове Тода Николетића рецитовали су Хана Грујић и Никола Апостоловски. На овој свечаности доделили смо награде добитницима конкурса, победницима квиза и најбољим читаоцима. С обзиром на то да су радови ове године били изузетни, деветнаесторо деце је награђено, а тридесет и седморо похваљено за учешће и истицање. Победници на конкурсу добили су пакет школског прибора и слаткиша, као и вредне књиге, док су победници квиза добили поклон књигу и ваучер за куповину у „Квики маркету“. Најбоље читаоце наградили смо слатким пакетом и књигама, док је за прво место наша уметница Јасмина Перовић и ове године припремила јединствену слику. На самом крају за госте је уприличено дружење уз освежење и слаткише.
По први пут од избијања пандемије, библиотека је била пуна срећне деце и поносних родитеља, одјекивао је смех и видела су се задовољна лица, а нама је срце пуно.
Велику захвалност упућујемо „Квики маркету“ Врбас, који је за децу припремио пакетиће и ваучере, као и Општини Мали Иђош и Месној заједници Ловћенац, који нас трећу годину за редом подржавају и помажу.
Хвала и нашим добрим комшијама ЦКПУ „Принцеза Ксенија“ из Ловћенца.
Велико хвала и члановима жирија, на уложеном напору у доношењу правичне одлуке: Јасмини Перовић, Итани Турчиновић и Марији Апостоловски.
Васу Кривокапићу хвала на дивним фотографијама.
Хвала свим наставницима, учитељима и родитељима, који су се одазвали, посетили и подржали догађај.
А за осмехе, највеће хвала нашем драгом госту, песнику Тоду Николетићу.
Дивну децу желимо да позовемо на ново учешће и дружење наредне године. Нека наставе да негују своје таленте и умећа, и нека нам се врате још бољи!
Срећни празници!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *